Direktlänk till inlägg 14 september 2014
Det är verkligen inte varje dag jag får klä upp mig och gå på fest men plötsligt så händer det! Då gäller det att ta vara på tillfället. Min fina vän L hade ordnat en härlig födelsedagsfest med ett lite ovanligt tema "Desperate housewives" vilket passade bra då hon bara bjudit just desperate housewives (!?) eller? Hursomhelt var det fantastikt bra fixat och genomtänkt med en god buffé och superfint dekorerat. Inte varje dag man blir välkomnad och fotad på röda mattan!
En födelsedagspresent till denna tjej måste vara lite glammig tycker jag så det fick bli en fantastiskt fin (och god hoppas jag!) flaska champagne som var designad av vår duktiga svenska designer Ida Sjöstedt. Till detta passade jag på att baka fina små parmesankex. Framöver kommer jag vara föräldraledig och vara hemma med mina små killar på måndagar och i måndags, som var första dagen hemma, passade jag och min stora kille på att baka dessa kex när lillebror sov middag. Förutom detta blev det även ett tandläkarbesök och i övrigt bara myste vi hemma tillsammans. Helt underbart!
Kakorna blev jättegoda så här kommer receptet. Om man vill kan man även lägga ihop två och två och fylla dem med någon typ färskoströra och kanske toppa med en bit rökt lax men jag tyckte de är godast naturella tillsammans med ett glas champagne!
Parmesankex
Recept från boken Fest med systrarna von Sydow.
ca 15 st
100g rumsvarmt smör
1 msk rårörsocker
1½ dl riven färsk parmesan
2½ dl vetemjöl
några kvistar persilja, timjan eller dill
1 äggvita
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. Rulla degen till en längd. Ca 3-4 cm i diametern. Plasta in degrullen och låt vila ca 30 min i kylen. Värm ugnen till 175 g. Skär upp degen i max ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna tunt med äggvita och fäst ett valfritt litet blad elelr kvist.
Grädda mitt i ugnen cira 8-10 min och låt svalna på plåten.
Denna helg och vecka har idag avslutats med ett brunchbesök på Stora Holms säteri (Rekommenderas varmt!!) följt av en god middag tillsammans med nära & kära. Kvällen avrundas nu med lite valvaka. Och ja hur skall detta sluta? Känns tyvärr som att vi går en väldigt osäker framtid till mötes.
Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...