Direktlänk till inlägg 8 januari 2015

God fortsättning med kalas och ännu mera bullar!

Av Ann-Sofie - 8 januari 2015 20:15

Hoppas det nya året startat bra och att ni njutit av ledighet och haft det mysigt med familj och vänner. Det nya året började som vanligt med kalas eftersom min mamma fyller år den 3 januari. Det var väldigt trevligt och många kom och uppvaktade henne. Jag och restan av familjen sov över hemma hos dem på Orust och eftersom vi sov i gillestugan under vardagsrummet hörde därmed surret från festen (som pågick oväntat länge) i vardagsrummet. Fick då lite flashback från när man var barn och föräldrarna hade gäster och när man lade sig innan de gick så somnade jag faktiskt ganska gott till detta trevliga ljudet från prat och skratt.

 

Stort grattis till världens bästa mamma!  Omtänksam, uppmuntrade, smart, rolig & min stora förebild i livet.      


Mamma hade beställt planka med godsaker såsom rostbiff, skinka, grillad fläskfile och en himla massa frukter från den lokala mataffären som vi bjöd gästerna på. Sedan gjorde vi en liten tårtbuffe med köpt prinsesstårta, marängtårta med bär och flaggdekoration samt en tårta med vanlig tårtbotten fylld med marscarponekräm och rikligt med bär och lite sylt. Denna dekorerades som en s.k "naked cake" dvs utan täckta kanter utan man kunde se bären som tårtan var fylld med.  Den dekorerades ytterligare med bär och ett litet marsipanlock och en blomsterdekoration sattes på toppen! Riktigt tjusigt och som mamma sa inte helt olikt en bröllopstårta! ;)


 


Här kommer receptet på en supergod Mascarpone kräm som passar likabra som tillbehör till en fruktsallad som till fyllning i en tårta. Receptet kommer från tv programmet  Go'kväll.


Mascarponekräm

  • 250 g mascarponeost
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1/3 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Blanda mascarponeost, florsocker och vanilj. Vispa grädden och vänd ner den i ostsmeten. Voilà så är den färdig att använda, tex som fyllning i en tårta!

  

Såklart skall man fira sin födelsedag med en tjusig och smaskig våningstårta!!


När tårtfaten var länsade dukade jag även upp en liten ostbricka som gästern kunde mumsa på under resten av kvällen så jag tror ingen gick hem hungrig iaf.


På trettondagen blev jag sedan väldigt sugen på att fylla på vårt bullförråd så vi bakade en sats bullar efter receptet på saffransbullar som vi använt ett par gånger i december. Dock uppdaterades dessa lite och jag smaksatte med kardemumma istället för saffran. Blandade lite malen kardemumma i bullsmeten, stötte lite hel kardemumma och blandade i smörfyllningen samt blandade lite av den stötta kardemumman med råsocker och strösslade över bullarna som topping efter att de penslats med ägg.

Åh, de blev precis i min smak!  Fantastiskt gott med kardemummasmaken till en kopp kaffe så de passar perfekt till fikat.   


 

Sist men inte minst vill jag önska er en god fortsättning och en härlig start på det nya året!   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards