Direktlänk till inlägg 2 juli 2015

Piratkalas

Av Ann-Sofie - 2 juli 2015 19:00

Nedräkningen till sommarsemestern 2015 har börjat på allvar hemma hos oss nu. Strålande solsken och sommarvärme gör att man håller på att längta ihjäl sig trots att sista jobbdagen redan är i morgon. Vi inleder som vanligt semestern med familjens födelsedagsvecka, då hela familjen fyller år utom pappa P, som påbörjas den 8 juli med min födelsedag och sedan rullar det på med storebrors 5-årsdag följt av lillebrors 3 årsdag några dagar senare.

Lillebror F får hjälp av sin dagiskompis att öppna sitt paket. Djur är kul!


  


Vilken fin racerbil! En perfekt 5-årspresent.


Barnkalaset har vi dock redan avklarat med barn och föräldrar från killarnas dagisgrupp. Det blev några mysiga timmar med lek, bus och tårtkalas. I år fick det bli mellan lunch och middagstid  varför vi då valde att strunta i att servera den annars obligatoriska varmkorven med bröd.

 


Storebror är inte så förtjust i kakor och tårtor och framförallt inte grädde men redan tidigare i vår bestämde han ju att han ville ha en glassbomb så det fick det bli.


 


Lillebror är ett riktigt kakmonster och älskar allt sött och gott så det fick bli en jordgubbstårta till honom. Det har florerat ett recept på något som kallas himmelsk jordgubbstårta på nätet senaste tiden och jag tänkte att jag skulle prova detta då många verkar väldigt förtjusta i denna tårta.


Himmelsk jordgubbstårta


Tårtbotten

Valfri, helst hembakad. Jag valde att beställa en från min mamma (som gör världens godaste tårtbottnar!)  även denna gång.  


Jordgubbsfyllning
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar

Fyllning:
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.

Tårta:
Dela botten i tre delar. Börja med att lägga den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat.
Spritsa på ett tjockt lagen med fyllning och lägg sedan på nästa botten.
Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten.
Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera med jordgubbar, blommor eller vad du känner för.


 


Eftersom kalaset hade ett pirattema hade vi inte fiskdamm utan det fick bli en skattjakt i trädgården där målet var en så kallad Pinata i form av en skattkista som vi fyllt med godispåsar med choklad ”dubloner”, godisfiskar och annat som kunde relatera till havet. Det blev ett lyckat avslut på kalaset dock var det inte helt lätt att banka hål på Pinatan men till slut lyckades vi.

  


Receptet på Glassbombstårtan lade jag ut tidigare i vår och hittas här. Fyllningen bestående av Hallonsorbet och Vaniljglass var så  god sist så vi körde samma nu. OM man önskar något annats så kan man såklart byta ut dessa till valfri sorbet eller glass. Eftersom vi hade lite maränger fick lite marängbitar ochså hänga med denna gång och stoppades in lite varstans. Se nedan för bild från när bomben preppas.

 


Receptet på den "himmelska jordgubbstårtan" finns ju lite överallt på olika bloggar och jag använderecepetet direkt från denna blogg. Lyckades dock inte med själva tårtbotten enligt detta recept så efter ett misslyckat försök bad jag mamma (som gör världens godaste tårtbottnar) om hjälp och en dag senare var den bakad och levererad till Ytterby. Tack mamma! Sedan återstod ju bara det roligaste; att fylla och dekorera den. Dekorering av såväl denna tårtan som jordgubbstårtan fick jag dock hjälv av barnens stora kusin med och de blev verkligen superfina. Tack Albert!


  
Goda tårtor med bär tycker jag hör sommaren till och i detta fallet måste jag nog säga att Glass-

bomben föll barnen mer i smaken men det gjorde inte så mycket för så blev det desto mer jordgubbstårta över till oss föräldrar att smaska på. Önskar Er alla en skön sommar och semester!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards